Trap kopen?

Compleet assortiment handige, lichte en onverslijtbare trappen

Wilt u een trap kopen? LSC levert trappen voor industrieel / professioneel gebruik maar ook voor semi professioneel gebruik. LSC heeft als toonaangevend bedrijf jarenlange ervaring in de sector en staat garant voor persoonlijke service met goed en eerlijk advies.

U kunt bij de Ladder- & Steiger Centrale terecht voor alle grote merken trappen zoals: DAS, Solide, Petry, Dirks, Centru en Centrum. Daarnaast leveren wij ook onderhoud, reparatie en keuringen aan deze merken trappen.

LSC b.v. trappen
Logo Ladder en steiger centrale

LSC Ladder- & Steiger Centrale b.v.

Hoogwaardige kwaliteit trappen voor professionals en semi-profi's

Het hele gamma van handige, lichte en toch onverslijtbare trappen beantwoordt aan de strengste veiligheidsnormen en is voorzien van het kwaliteitslabel LSC.

Alle producten van LSC voldoen aan de gestelde wet- en regelgeving in Europa (EN131, NEN2484, VGS, TÜV).

De trappen worden gemaakt van hoogwaardige grondstoffen en duurzaam aluminium. Daardoor hebben ze een lange levensduur en verdient u uw investering dubbel en dwars terug.

Door de degelijke constructie van de trappen, werkt u gegarandeerd jarenlang veilig, ergonomisch en efficiënt op hoogte. Intensief gebruik door een ervaren professional is geen probleem voor het door LSC geleverde klimmateriaal. LSC trappen staan dan ook voor kwaliteit waarop u jaren kunt vertrouwen.

Trap kopen? LSC biedt een ruim assortiment!

Voor trappen bent u bij de Ladder- & Steiger Centrale (LSC) aan het juiste adres! Ons ruime assortiment trappen bestaat uit:

 • Bordestrappen
 • Telescooptrappen
 • Dubbel oploopbare trappen
 • Veiligheidstrappen
 • Plateau trappen
 • Montage trappen
 • Stucadoorstrappen
 • Kunsstof trappen (GVK - Fiber)
 • Industrietrappen
 • Schilderstrappen
 • Huishoudtrappen
 • Houten trappen

BORDESTRAPPEN

Bordestrappen worden ook wel verrijdbare bordessen genoemd. Bordestrappen zijn meestal voorzien van wielen en uitgevoerd als een heel makkelijk oploopbare trap, voorzien van leuningen. Bovenaan voorzien van een bordes van bijvoorbeeld 80x80cm of 60x80cm, dit plateau is ook weer voorzien van leuningwerk. Deze trappen zijn bij LSC in standaard maten te krijgen maar kunnen ook geheel op maat en naar wens van de klant gemaakt worden.

TELESCOOPTRAPPEN

Er bestaan zowel telescopische ladders als trappen. Telescopische trappen, plateau trappen in dit geval, worden gemaakt van zogenoemde tubes die in elkaar kunnen schuiven, vandaar de naam telescoop trap.  Dit type trap is zeer geschikt voor vervoer in de kofferbak van een auto. Deze trap is daardoor bij uitstek geschikt voor werkopnames, inspecties en kleine reparaties.

DUBBEL OPLOOPBARE TRAPPEN

Dubbel oploopbare trappen zijn trappen met aan beiden zijden treden, waar je de trap mee kunt beklimmen. Afhankelijk van de hoogte is de trap al dan niet voorzien van een zogenaamde kniebeugel. Een kniebeugel zorgt voor extra steun en is meestal neerklapbaar.

Ladder- & SteigerCentrale trappen assortiment
Trap kopen?

PLATEAU TRAPPEN

Een plateau trap heeft in tegenstelling tot een dubbel oploopbare trap maar één zijde treden om de trap te beklimmen. Aan de andere zijde bevind zich het zogenaamde achterslag van de trap wat alleen bedoeld is ter ondersteuning. Bovenaan de trap bevind zich een sta plateau waar men makkelijk met beide voeten comfortabel op staan kan. Ook de plateau trap heeft een steunbeugel, maar deze wordt gevormd doordat de stijlen van de trap door lopen. Bovenaan zijn deze trappen voorzien van een kunststof bakje voor gereedschap.

VEILIGHEIDSTRAPPEN

Veiligheidstrappen zijn bijzonder plat in opgevouwen toestand. Door een ingenieus inklap systeem zijn deze trappen uitermate Arbo vriendelijk. Ze zijn licht van gewicht, comfortabel in gebruik en ook bijzonder stabiel en veilig. Een ander belangrijk kenmerk zijn de enorme treden van 25x40cm. De steunbeugel is ook neerklapbaar.

MONTAGE TRAPPEN

Montage trappen zijn voorzien van treden van minimaal 25x50cm en zijn dus erg comfortabel te beklimmen. Ook staan ze daardoor erg comfortabel. Ze zijn licht van gewicht en ook nog eens robuust. Ze zijn verkrijgbaar van 1 t/m 5 treden. Montage trappen zijn niet inklapbaar.

STUCADOORSTRAPPEN (BANKJES)

Stucadorstrappen (bankjes) zijn voorzien van rooster treden van minimaal 25x50cm. Ook deze trappen zijn makkelijk en comfortabel te beklimmen. Door de roosters in de treden valt eventueel stuc materiaal door de treden heen op de vloer. Hierdoor blijven de treden schoon en dus veilig. De stucadorstrappen zijn licht van gewicht en ook nog eens robuust. Ze zijn bij de Ladder- & Steiger Centrale te verkrijgen van 1 t/m 5 treden. Een stucadorstrap is niet inklapbaar.

SCHILDERSTRAP

Schilderstrappen zijn altijd van hout en aan één zijde oploopbaar en vaak voorzien van een al dan niet afneembaar bordesje om bijvoorbeeld een pot verf op te zetten. De schilderstrap van LSC is meestal uitgevoerd in 4 of 5 treden en uiteraard volledig van hout. Het voordeel van gebruik van hout bij een schilderstrap is dat je niet zo snel verfwerk beschadigd door ergens tegenaan te stoten.

Houten trappen worden ook vaak gebruikt in en bij omgevingen waar veel stroom of hoogspanning gewerkt wordt.

LSC b.v. trappen

Meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel 085-021 6071. Wij helpen u graag verder!

Veiligheid van trappen

In Nederland moeten alle trappen voldoen aan de Warenwet (Besluit Draagbaar Klimmaterieel). In de Nederlandse norm NEN2484 is daarnaast vastgelegd waaraan trappen voor professioneel gebruik moeten voldoen.
EN 131 is de Europese norm voor trappen.

Alle trappen (en overig klimmateriaal) van LSC voldoen aan deze normen, zodat wij u de beste kwaliteit en veiligheid kunnen garanderen.

NEN logo

Veiligheidskeuring

Trappen zijn meestal arbeidsmiddelen die behoren tot het “vast” aan een bedrijfsauto verbonden materieel, waardoor de (minimaal jaarlijkse) keuring er bij inschiet. Gebreken worden daardoor niet hersteld.

Daarnaast is het correct gebruik van klimmateriaal essentieel.

 • Instabiliteit van vrij staande trappen vormen een groot risico
 • Omvallen of verschuiven van trappen moet voorkomen worden door een veilige opstelling en een correct gebruik.
 • Vaak worden trappen niet vastgezet, zijn antislip voorzieningen niet aanwezig en is er geen veilige op- en overstap.
 • Te ver buiten de trap reiken en het belemmeren van een veilig houvast, bijvoorbeeld door hanteren van gereedschap of dragen van materialen, zijn regelmatig oorzaak van een ongeval.
 • Trappen zonder platform en een steunbeugel worden regelmatig hoger dan de derde trede van boven gebruikt.

Bij LSC staat veiligheid altijd voorop. Wij adviseren en helpen graag om ladders, trappen en steigers veilig te gebruiken. Daarnaast kunnen wij klimmateriaal bij u op locatie of op onze vestiging in Drachten, Bennekom of Veghel uitgebreid keuren. Meer over keuring en veiligheid weten? Neem contact op met LSC.

Ook voor merken als Centru en Centrum trappen (die niet meer nieuw worden geleverd) kunt u bij LSC nog altijd terecht voor keuring en onderhoud!

Logo Ladder en steiger centrale

Ladder- en Steiger Centrale b.v. | Uw allround leverancier voor klimmateriaal

AXSTO extrusie rolsteigers

Voor binnen- en buiten, rollend of vast. Verkrijgbaar in diverse hoogtes in de EASY en een PREMIUM variant

Ladders

A-merk ladders voor diverse toepassingen. Voor grote en kleine klussen. Voor professionals en semi-profi's

PBM's

Bekijk ons assortiment aan valbeveiliging, zoals harnassen, vanglijnen en valstopblokken

Trappen

Wij leveren een ruim assortiment A-merk trappen voor diverse toepassingen en voor grote en kleine klussen

AXSTO euro rolsteigers

De europen rolsteiger van LSC. Professioneel en kwalitatief. Uitwisselbaar met alle andere merken rolsteiger

Maatwerk

Wij leveren ladders, steigers, bordestrappen en toebehoren ook compleet als maatwerk. In eigen beheer gefabriceerd en NL fabrikaat

Ladder- & SteigerCentrale: voor een ruim assortiment kwalitatief klimmateriaal

Heeft u vragen? Advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar!

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op, wij helpen graag verder.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Volg ons op sociale media