Ladder kopen?

Met de ladders van LSC werkt u veilig op hoogte!

De ladders van LSC zijn sterk en stabiel en daardoor werkt u comfortabel en veilig op hoogte!

LSC levert ladders voor industrieel / professioneel gebruik, maar ook voor semi-professioneel gebruik en de "doe-het-zelver".

U kunt bij Ladder- & Steiger Centrale LSC bv terecht voor alle grote merken ladders zoals: DAS, Solide, Petry, Dirks en Centrum. Daarnaast leveren wij ook onderhoud, reparatie en keuringen aan deze merken ladders.

RZV314
Logo Ladder en steiger centrale

LSC Ladder- & Steiger Centrale b.v.

Kwalitatieve ladders die voldoen aan alle veiligheidsnormen

Het hele assortiment van handige, lichte en toch onverslijtbare ladders, beantwoordt aan de strengste veiligheidsnormen en is voorzien van het kwaliteitslabel van LSC.

Het complete aanbod ladders van LSC voldoen aan de gestelde wet- en regelgeving in Europa (EN131, NEN2484, VGS, TÜV).

De ladders worden gemaakt van hoogwaardige grondstoffen en duurzaam aluminium. Daardoor hebben ze een lange levensduur en verdient u uw investering dubbel en dwars terug.

Door de degelijke constructie van de klimmaterialen werkt u gegarandeerd jarenlang veilig, ergonomisch en efficiënt op hoogte. Intensief gebruik door een ervaren professional is geen probleem voor het LSC klimmateriaal. LSC ladders staan voor kwaliteit waarop u jaren kunt vertrouwen.

Ladder kopen? LSC biedt een ruim assortiment!

Voor vrijwel elk type ladder bent u bij LSC aan het juiste adres! Ons ruime assortiment ladders bestaat uit:

Ladders
 • Vouwladders (Wäku, Yeti en Hymer)
 • Schuifladders (touw optrek ladders)
 • Telescoopladders (Telesteps)
 • Reformladders
 • Enkele ladders
 • Opsteekladders
 • Dakladders
 • Putladders
 • Plukladders
 • Glazenwasserladders (o.a. Dirks)
 • Kunststof ladders (GVK-Fiber)
 • Touwladders
 • Kooiladders
 • Vluchtladders
Centrec ladders logo

VOUWLADDER

Een vouwladder is een ladder van meestal 12 of 16 sporten, die altijd op 3 punten scharniert. Dat maakt dat een vouwladder zeer compact is en dus handig te vervoeren en op te bergen is. De vouwladder kan als rechte ladder uitgevouwen worden, maar ook in de V-stand gezet worden, waardoor het een trap wordt. Tevens is het mogelijk om van de ladder “een bruggetje“ te maken. Deze moet dan wel worden voorzien van een metalen platform, om op te staan.

VOUW- EN TELESCOOPLADDER

Dit is een multi-functionele ladder bestaande uit 4 in elkaar geschoven delen. Deze kan recht uitgevouwen worden en is dan aan zowel de boven- als de onderkant telescopisch instelbaar tot de gewenste hoogte. Ook is de ladder in V-stand te zetten en dan als trap te gebruiken. In de V-stand is deze ladder dan ook in hoogte verstelbaar. Een andere bijzondere bijkomstigheid is dat deze ladder in de V-stand dus ook ongelijk te gebruiken is, om bijvoorbeeld op een binnentrap in bijvoorbeeld een woonhuis te kunnen werken.

SCHUIFLADDERS

Deze ladders zijn bij LSC nog altijd verkrijgbaar in zowel nieuw als gebruikte variant. De schuifladder bestaat uit 2 of 3 ladder delen, meestal beginnend vanaf 18 sporten, die via een touw/katrol mechanisme bediend kunnen worden. Je schuift de ladder dus niet met de hand uit maar trekt de delen omhoog via het touw en de ladder strekt zichzelf vervolgens uit. Het bovenste deel is voorzien van wieltjes (gevelrollen) om zodoende tegen de muur omhoog te kunnen rijden.

RLV 308 2018 -1
EZB108 2018

REFORMLADDER

Een reformladder is een ladder die wij eigenlijk allemaal wel kennen en welke uit 2 of 3 delen bestaat. Waar je de ladder aan herkent is dat deze of breed uitgebogen dan wel voorzien van een balk is aan de onderzijde. Een reformladder kan je ook in de A-stand zetten zodat deze bijvoorbeeld ergens midden in een ruimte als trap kan fungeren.

OPSTEEKLADDER

Een opsteekladder is een standaard ladder, bestaande uit 2 of 3 delen en die alleen recht omhoog uitgeschoven kan worden. Deze ladder kan dus niet in een A-stand gezet worden en is ook niet als trap te gebruiken.

ENKELE LADDERS

Een enkele ladder is, zoals de naam al aangeeft, gewoon één ladder deel en kan zowel recht als uitgebogen zijn aan de onderzijde of voorzien zijn van een stabiliteitsbalk. De enkele ladder variant, kunnen wij bij LSC desgewenst ook geheel op maat maken.

DAKLADDERS

Dakladders zijn er in meerdere soorten. Een bekende variant is de dakladder die uit één stuk bestaat en welke aan de bovenzijde voorzien is van een nokhaak. De ladder wordt simpelweg met behulp van de wieltjes die aan de nokhaak zitten omhoog geduwd en aangekomen bij de nok van het dak omgedraaid zodat de nokhaak achter de nok van het dak haakt. Ook zijn er dakladders verkrijgbaar die gekoppeld kunnen worden. Dit is een ladder welke uit meerdere delen bestaat en zodoende op maat gemaakt kan worden. Dit type dakladder wordt vaak gebruikt voor lange dakhellingen van bijvoorbeeld kerk gebouwen.

PUTLADDERS

Waar geen plek is voor standaard ladders kan men de putladder inzetten. De putladder is een smalle enkele ladder, desgewenst ook koppelbaar, welke men in een mangat en/of put kan laten zakken. De putladders kunnen wij bij de Ladder- & Steiger Centrale, desgewenst geheel op maat maken.

PLUKLADDERS

LSC bv, is één van de weinige leveranciers in Nederland die de plukladder nog in het assortiment voert. Een plukladder is speciaal ontworpen voor werkzaamheden en oogst tussen de gewassen. Het voorste deel bestaat uit een enkel ladderdeel, uitgebogen aan de onderzijde om stabiliteit te waarborgen. De achterzijde bestaat uit een rechte koker voorzien van een punt aan de onderzijde. Deze punt wordt in de grond geprikt en zorgt daarmee voor extra stabiliteit.

GLAZENWASSERSLADDERS

Glazenwasserladders is een aparte tak van sport. Het verschil tussen een glazenwasser ladder en een gewone standaard ladder, is de afstand tussen de sporten. Glazenwassers willen snel boven zijn. Daarom heeft een glazenwasser ladder een sportafstand van 30 tot 35 cm, waar de standaard ladder een optrede heeft van tussen de 25 en de 28cm.

KUNSTSTOF LADDERS

LSC is ook leverancier van kunststof ladders/ Kunststof ladders worden gebruikt in bijvoorbeeld cleanrooms van food omgevingen. Daarnaast zijn kunststof ladders juist ontworpen om te werken op plekken waar hoogspanning is en kunnen deze als alternatief voor houten trappen dienen.

RZV314
Kooiladders

TOUWLADDERS

Wie kent ze niet? De ouderwetse touwladder. Een ladder gemaakt van touw met plankjes (treden) ertussen geknoopt. De touwladder is volledig oprolbaar en wordt veel  in de scheepvaart gebruikt.

GANGWAYS

Gangways zijn eigenlijk loopplanken voor het veilig betreden van schepen als deze aan de kade liggen. Er is een verschil tussen plezier-, passagiers- , vracht- en zeeschepen en hebben hun eigen NEN- EN normeringen. Alle door LSC geleverde en geproduceerde gangways voldoen aan de hoogste eisen en zijn volledig gecertificeerd.

KOOILADDERS

Tevens levert en produceert LSC kooiladders in alle soorten en lengtes met alle bijbehorende uitbreidingsopties. Een kooiladder is altijd maatwerk. Een kooiladder kan gebruikt worden als vluchtweg maar ook voor het betreden van daken. Prijzen zijn altijd op aanvraag.

VLUCHTLADDERS

Een vluchtladder kan een kooiladder zijn, maar bijvoorbeeld ook een ladder die bestaat uit kettingen of staalkabels met daartussen de sporten. Veel van de vluchtladder zit opgevouwen in een metalen box. Deze box wordt op een strategische plek op de vluchtroute gemonteerd, bijvoorbeeld onder een raam. Bij een calamiteit wordt deze ladder simpelweg uit het raam gegooid zodat deze zich kan uitrollen. Voor bijvoorbeeld monumentale panden is er een speciale ladder die eruit ziet als een vierkante regenpijp. Bij een calamiteit kan deze ladder middels een hendel van bovenaf uitgevouwen worden. Op het moment dat men de hendel bedient, vouwt de ladder zich uit. Eventueel ook leverbaar met een extra leuning aan de zijkant om zodoende een veiliger gevoel te krijgen bij het betreden van de vluchtladder.

Meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel 085-021 6071. Wij helpen u graag verder!

Veiligheid van ladders

In Nederland moeten alle ladders en vouwladders voldoen aan de Warenwet (Besluit Draagbaar Klimmaterieel). In de Nederlandse norm NEN2484 is daarnaast vastgelegd waaraan ladders moeten voldoen voor professioneel gebruik.
EN 131 is de Europese norm voor ladders en vouwladders.

Alle ladders van LSC voldoen aan deze normen, zodat wij u de beste kwaliteit en veiligheid kunnen garanderen.

NEN logo

Veiligheidskeuring

Ladders en trappen zijn meestal arbeidsmiddelen die behoren tot het “vast” aan een bedrijfsauto verbonden materieel, waardoor de (minimaal jaarlijkse) keuring er bij inschiet. Gebreken worden daardoor niet hersteld.

Daarnaast is het correct gebruik van klimmateriaal essentieel.

 • Instabiliteit van vrij staande ladders vormen een groot risico
 • Omvallen of verschuiven van ladders moet voorkomen worden door een veilige opstelling en een correct gebruik.
 • Vaak worden ladders niet vastgezet, zijn antislip voorzieningen niet aanwezig en is er geen veilige op- en overstap.
 • Te ver buiten de ladderbomen of trap reiken en het belemmeren van een veilig houvast, bijv. door hanteren van gereedschap of dragen van materialen, zijn regelmatig oorzaak van een ongeval.
 • Trappen zonder platform en een steunbeugel worden regelmatig hoger dan de derde trede van boven gebruikt.

Bij LSC staat veiligheid altijd voorop. Wij adviseren en helpen graag om ladders, trappen en steigers veilig te gebruiken. Daarnaast kunnen wij klimmateriaal bij u op locatie of op onze vestiging in Drachten, Bennekom of Veghel uitgebreid keuren. Meer over keuring en veiligheid weten? Neem contact op met LSC.

Ook voor merken als Centrum ladders (die niet meer nieuw worden geleverd) kunt u bij LSC nog altijd terecht voor keuring en onderhoud!

Logo Ladder en steiger centrale

Ladder- en Steiger Centrale b.v. | Uw allround leverancier voor klimmateriaal

AXSTO extrusie rolsteigers

Voor binnen- en buiten, rollend of vast. Verkrijgbaar in diverse hoogtes in de EASY en een PREMIUM variant

Ladders

A-merk ladders voor diverse toepassingen. Voor grote en kleine klussen. Voor professionals en semi-profi's

Dakrand beveiliging

LSC is uw hoofddealer en leverancier van Roof Safety Systems (RSS) dakrand beveiligingssystemen.

Trappen

Wij leveren een ruim assortiment A-merk trappen voor diverse toepassingen en voor grote en kleine klussen

AXSTO euro rolsteigers

De europen rolsteiger van LSC. Professioneel en kwalitatief. Uitwisselbaar met alle andere merken rolsteiger

Maatwerk

Wij leveren ladders, steigers, bordestrappen en toebehoren ook compleet als maatwerk. In eigen beheer gefabriceerd en NL fabrikaat

Ladder- & SteigerCentrale: voor een ruim assortiment kwalitatief klimmateriaal

Heeft u vragen? Advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar!

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op, wij helpen graag verder.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Volg ons op sociale media